سازمان قطار شهری قم پس جلب نظر دستگاه ها و نهادهای استانی و نیز با کمک شایان شورای محترم اسلامی شهر و شهرداری مرکز موفق به انتشار 3300 میلیارد ریال اوراق مشارکت جهت احداث خط A مترو قم با عاملیت بانک شهر گشت.
سازمان قطار شهری قم پس از پیگیری ها و رایزنی های متعدد و جلب نظر دستگاه ها و نهادهای استانی و نیز با کمک شایان شورای محترم اسلامی شهر و شهرداری مرکز موفق به انتشار 3300 میلیارد ریال اوراق مشارکت جهت احداث خط A مترو قم با عاملیت بانک شهر گشت. اوراق مشاركت، اوراق بهادار با نام يا بينامي است كه به موجب قانون نحوه انتشار اوراق مشاركت با مجوز قانون خاص يا مجوز بانك مركزي، براي تأمين بخشي از منابع مالي مورد نياز جهت ايجاد، تكميل و توسعه طرحهاي سودآور توليدي، ساختماني و خدماتي شامل منابع مالي لازم براي تهيه مواد اوليه مورد نياز واحدهاي توليدي توسط دولت، شركتهاي دولتي، شهرداريها و مؤسسات و نهادهاي عمومي غيردولتي و مؤسسات عامالمنفعه و شركتهاي وابسته به دستگاههاي مذكور، شركتهاي سهامي عام و خاص و شركتهاي تعاوني منتشر ميشود و به سرمايهگذاراني كه قصد مشاركت در اجراي طرحهاي ياد شده را دارند از طريق عرضه عمومي واگذار ميگردد. در همین راستا مجوزات استانی بابت انتشار اوراق مشارکت به مبلغ 3300 میلیارد ریال اخذ گردید و سپس با ارسال مدارک به وزارت کشور و پیگیری مکاتبات بین آن وزارتخانه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و نیز وزارت امور اقتصادی و دارایی و اخذ تضمین بازپرداخت 50 درصد از اصل و سود اوراق از وزارت اقتصاد، آن پروژه به بانک مرکزی معرفی شد و در بانک مرکزی نیز پس از ارایه طرح توجیهی و به موازات انتخاب بانک عامل جهت انتشار اوراق و اخذ مصوبات و تأییدیه های داخلی آن بانک در نهایت تاریخ انتشار اوراق (مورخ 21/12/93) از طرف آن بانک برای سازمان قطار شهری قم مشخص گردید. عرضه اوراق در دو مرحله صورت پذیرفت که در مرحله اول سازمان توسعه و عمران 10 میلیارد ریال از اوراق مذکور را خریداری کرد و در مرحله دوم مورخ 14/4/94 مابقی آن اوراق توسط سندیکای شرکت های تأمین سرمایه خریداری شد. لازم به ذکر است که این اوراق غیر قابل باز خرید قبل از تاریخ سررسید و با سود 21% و مقاطع پرداخت سود 3 ماهه و با دوره مشارکت 4 ساله عرضه گشت و ناشر اصلی آن شهرداری قم می باشد.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.
پس از سالها تاخیر، حاشیهسازی و دو بار حذف از دستور کار، خط دوم متروی قم بار دیگر بهطور جدی روی میز تصمیمگیری قرار گرفت و اینبار با تأیید شورای عالی ترافیک کشور همراه شد؛ پروژهای ۲۸ کیلومتری در محور شمال-جنوب که با ۲۱ ایستگاه قرار است در صورت بازشدن گرههای چندین ساله اداری و مدیریتی و اعتباری، به یکی از اساسیترین نیازهای کلانشهر قم پاسخ دهد: حملونقل انبوهبر، پاک و پایدار.
استاندار قم با اشاره به اینکه در شهر قم مراکز اقامتی مناسبی برای زائران نداریم، گفت: باید دست به دست یکدیگر شرایطی را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران در این شهر حضور پررنگتری داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: مردم پردیسان برای حملونقل به خطوط انبوهبر نیاز دارند و از دولت تقاضا داریم تا از ظرفیت اراضی دولتی برای پشتیبانی این پروژه استفاده کند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر پیگیری وزارت کشور برای تأمین واگنهای خط یک مترو، از تصویب احیای خط دوم متروی قم در شورای ترافیک با هدف خدمت رسانی به نقاط پرجمعیت شهر قم خبر داد.