ســـازمــان حمل و نقل ریلی قــم

Qom rail transport organization

صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیارد تومانی در اجرای فاز دوم خط اول متروی قم/اتصال ریلی حرم مطهر تا مسجد جمکران تا ۳ سال آینده

16 مهر 1404

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم از پیگیری جدی اقدامات اجرایی فاز دوم خط یک متروی قم (از میدان مطهری تا جمکران) با انعقاد قراردادهای جدید و انجام بهینه‌سازی‌های مالی خبر داد و گفت: بر اساس مطالعات مشاور ذی‌صلاح، بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در هزینه‌های اجرایی این فاز صرفه‌جویی شده است.

image

به گزارش شهرنیوز به نقل از واحد خبر سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم، محمدرضا انگشت‌باف با اشاره به بازطراحی و بهینه‌سازی‌های انجام‌شده در پروژه فاز دوم خط نخست متروی قم، اظهار داشت: این پروژه که اتصال ریلی حرم مطهر حضرت معصومه (س) به مسجد مقدس جمکران را فراهم می‌کند، با تمرکز بر کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی در حال پیشرفت است.

 

وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات دقیق مشاور ذی‌صلاح، بیش از ۵ هزار میلیارد ریال معادل بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در هزینه‌های اجرایی فاز دوم صرفه‌جویی شده که این امر نتیجه بازنگری در طراحی‌ها، انتخاب روش‌های بهینه حفاری و مدیریت دقیق منابع مالی است، افزود: این صرفه‌جویی نه‌تنها فشار بر بودجه عمومی را کاهش می‌دهد، بلکه امکان تسریع در اجرای پروژه را فراهم کرده است.

 

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم به تشریح وضعیت فعلی اقدامات در فاز دوم خط نخست پرداخت و گفت: در حوزه حفاری تونل سنتی، قراردادی به طول ۲ کیلومتر در خرداد سال گذشته منعقدشده که هم‌اکنون ۵۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با تأکید بر اینکه قرارداد احداث ایستگاه مسافری نکویی نیز در آذرماه سال گذشته منعقدشده و در حال حاضر ۸ درصد پیشرفت دارد ادامه داد: این ایستگاه که مجاور بیمارستان نکویی واقع‌شده، یکی از نقاط مهم سوار و پیاده کردن مسافران در مسیر خواهد بود.

 

انگشت‌باف همچنین از برگزاری مناقصات آینده برای این فاز اجرایی خبر داد و اذعان کرد: مناقصات مربوط به ایستگاه‌های مسافرگیر و سایر ایستگاه‌های عبوری، روسازی و تجهیزات نیز طبق برنامه زمان‌بندی در حال پیگیری است که این اقدامات با هدف تکمیل زیرساخت‌ها تا پایان سال ۱۴۰۷ انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به احداث سه ایستگاه مسافری در چهارراه نکویی، میدان حضرت ولیعصر(عج) و جمکران در فاز دوم خط نخست، یادآور شد: این ایستگاه‌ها با طراحی مدرن و رعایت استانداردهای ایمنی، ظرفیت جابجایی روزانه هزاران مسافر را خواهند داشت و نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و ترافیک قم ایفا می‌کنند.

 

هدف‌گذاری برای افتتاح تا پایان ۱۴۰۷

 

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم در پایان به برنامه‌ریزی دقیق انجام‌شده در فاز دوم اشاره کرد و گفت: با توجه به پیشرفت‌های فعلی و حمایت‌های مدیریت شهری، شورای شهر و نمایندگان مجلس، اتصال ریلی بین میدان مطهری (حرم مطهر) تا مسجد مقدس جمکران تا پایان سال ۱۴۰۷ محقق خواهد شد.

تگ ها :
آخرین اخبار

شهردار کلانشهر قم در دیدار با آیت‌الله اراکی؛ تقویت توان اجرایی خط دوم مترو قم؛ ۴ دستگاه حفار در مسیر تونل‌سازی/همدلی مدیریت شهری قم برای رفاه شهروندان

شهردار کلانشهر قم گفت: با هدف افزایش سرعت اجرای عملیات حفاری خط دوم مترو قم، تعداد دستگاه‌های حفار TBM از ۲ به ۴ دستگاه افزایش یافته و با ورود تدریجی این تجهیزات، پروژه پس از سال‌ها وقفه وارد فاز اجرایی جدی و پرشتاب خواهد شد.


بازطراحی فاز دوم مترو قم ۱۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی به همراه داشت

مدیرعامل سابق سازمان قطار شهری قم گفت: با بازطراحی فاز دوم پروژه مترو قم و بازنگری در بخش‌های فنی و اجرایی، حدود یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی مالی محقق شد که نقش مهمی در بهینه‌سازی منابع و تسریع روند اجرای پروژه داشته است.


تأمین واگن‌های مترو قم از دو مسیر داخلی و خارجی پیگیری می‌شود

مدیرعامل جدید سازمان قطار شهری قم گفت: تأمین واگن‌های مترو قم از دو مسیر داخلی و خارجی در دستور کار قرار دارد و با استفاده هم‌زمان از ظرفیت شرکت‌های داخلی و قراردادهای خارجی، این موضوع به‌صورت جدی پیگیری می‌شود تا روند بهره‌برداری از مترو با سرعت بیشتری دنبال شود


مدیریت استان از بهره‌برداری خط اول و اجرای خط دوم مترو قم حمایت ویژه خواهد داشت

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم گفت: مجموعه مدیریت استان با تمام توان از بهره‌برداری خط اول مترو و همچنین اجرای حفاری و بهره‌برداری خط دوم حمایت می‌کند و هیچ تلاشی را برای تأمین منابع مالی و تسریع در روند اجرای این پروژه مهم شهری دریغ نخواهد کرد.


رئیس شورای اسلامی شهر مقدس قم: مترو قم سالانه به هفت همت اعتبار نیازمند است

امرالهی با تأکید بر ضرورت توسعه حمل‌ونقل ریلی در خدمت‌رسانی به میلیون‌ها زائر در شهر قم گفت: مترو قم به عنوان یکی از اولویت‌های راهبردی مدیریت شهری به سالانه 7 همت بودجه جهت تکمیل خط اول و انجام خط دوم نیازمند است.


آخرین پلاک ایستگاه مترو معصومیه آزادسازی شد

مدیر منطقه شش شهرداری قم گفت: آخرین پلاک ایستگاه مترو معصومیه در منطقه شش شهرداری قم پس از تخریب و آزادسازی تحویل سازمان قطار شهری شد.


جسارت مدیریت شهری در آغاز خط دوم مترو ستودنی است

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم اقدام مجموعه مدیریت شهری برای آغاز عملیات اجرایی خط B مترو را خدمتی ماندگار به زائران و مجاوران دانست و گفت: این پروژه عظیم نشان‌دهنده عزم جدی مدیریت شهری برای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران کریمه اهل‌بیت(س) است و جای تقدیر و تشکر ویژه دارد.


بازدید پرشور مردم استان قم از ایستگاه مترو میدان مطهری و مطالبه راه اندازی واگن‌ها

مردم استان قم در پنجم آذر ۱۴۰۴ از ایستگاه مترو میدان مطهری بازدید کردند و از پیشرفت پروژه و معماری داخلی آن ابراز رضایت کردند. بازدیدکنندگان خواستار راه‌اندازی سریع واگن‌ها شدند و این بازدید با استقبال چشمگیری همراه بود.


بازدید معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه از متروی قم/حل برخی موانع مترو نیازمند دیپلماسی اقتصادی است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز به همراه مسئولان استانی و شهری قم از فاز نخست متروی این شهر در ایستگاه شهید مطهری بازدید کرد و مدیران شهری گزارشی از آخرین وضعیت این پروژه ارائه دادند.


پیگیری وزارت خارجه برای رفع گره‌های خارجی در تکمیل مترو قم

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به پیشرفت‌های پروژه مترو قم گفت: وزارتخانه برای تسریع تعهدات طرف خارجی و رفع موانع بهره‌برداری، پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد.