مدیر عامل سازمان قطار شهری قم خبرداد: رکورد حفاری ماهانه تونل مکانیزه کشور در پروژه مترو قم توسط دستگاه عظیم EPB-TBM با قطر 9.36 متر، شکسته شد.
به گزارش واحد روابط عمومی سازمان قطار شهری، مهندس ابراهیم نیلیه ضمن عرض تبریک به مردم شریف شهر مقدس قم و قدردانی از زحمات دست اندرکاران این پروژه در قرارگاه خاتم الانبیاء-موسسه حراء بیان داشت دستگاه حفاری تونل پروژه خط A قم، رکورد حفاری 650 متر در ماه را ثبت کرد. ایشان بیان داشت این رکورد در کشور بی نظیر بوده و برای اولین بار این اتفاق در سطح ملی رخ داده است.
مدیر عامل سازمان قطار شهری قم افزود: دستگاه حفاری مورد استفاده در پروژه متروی قم، ساخت شرکت Herrenknecht آلمان و از نوع متعادل کننده فشار زمین (earth pressure balance) است، طول این دستگاه 84 متر و وزن آن 1250 تن می باشد و قابلیت حفاری در قوس با شعاع 200 متر و تحت فشارbar 4را داراست.
وی ادامه داد دستگاه عظیم حفاری مکانیزه TBM با حفاری متوسط 22 متر روزانه در بهمن ماه، هم اکنون از مرز حفاری تجمعی 6600 متر گذشته و در صورتی که دستگاه TBM به همین نحو و طبق برنامه زمان بندی به حرکت خود ادامه دهد تا مهر ماه 95 به میدان ولیعصر خواهد رسید و در آنجا به تونل سنتی ملحق خواهد شد.
لازم به توضیح است طول کل مسیر پروژه 14.8 کیلومتر می باشد که 10.3 کیلومتر آن را تونل مکانیزه تشکیل می دهد و 4 کیلومتر از کل مسیر نیز تونل سنتی از میدان حضرت ولیعصر (عج) تا مسجد مقدس جمکران می باشد که تا کنون 816 متر از تونل سنتی به صورت غیر مکانیزه حفاری گردیده است و حدود 500 متر از انتهای مسیر به صورت رو باز اجرا خواهد شد.
به دنبال اتمام فاز نخست عملیات عمرانی ایستگاه مترو نکویی و تکمیل عملیات عمرانی، بلوار شهید روحانی بازگشایی شد.
شهرداری قم بهعنوان نخستین کارفرما در حوزه متروی شهری، در مسیر توسعه ناوگان ریلی خود گام بلندی برداشته و در آستانه نهاییسازی قرارداد خرید واگن مترو با شرکت واگنپارس مپنا اراک است.
معاون فنی و اجرایی سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده و با دستور شهردار قم، بخش نخست فاز دوم با هدف بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی تا مهر ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهد رسید
اعضای کمیسیون نظارت شورای شهر قم از پروژه فاز دوم خط یک مترو بازدید و بر لزوم هماهنگی همهجانبه دستگاههای ذیربط برای تسریع در پیشرفت این طرح مهم حملونقلی تأکید کردند.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.