دكتر عليرضا قاري قرآن معاون شهرسازي و امور زيربنايي شهرداري قم از تصميم براي احياي خط B متروي قم خبر داد. (تاریخ انتشار 95/4/3)
به گزارش واحد روابط عمومی سازمان قطار شهری به نقل از شهرنیوز، دكتر عليرضا قاري قرآن ، با اشاره به اينكه خط B متروي قم كه از پرديسان تا فرهنگيان امتداد دارد به دليل در دستور كار قرار گرفتن منوريل فراموش شده بود اظهار داشت: شرايط جديد موجب شده تغييراتي در اين تصميمگيري ايجاد شود و اكنون تصميم استان بر اين شد كه خط B كه مصوبه آن از قبل در استان وجود دارد٬ از پرديسان آغاز شود.
وي با اشاره به اينكه شهرداري به دنبال تأمين مالي و اقدامات اوليه براي احياي اين خط است افزود: اين خط به اين دليل كه از خيابانهاي صفائيه و ارم ميگذرد و به حرم ميرود بسيار مغتنم است و ما حتماً بايد به دنبال پوشش حرم با سيستمهاي ريلي باشيم تا بتوانيم بار بزرگي از ترافيك هسته مركزي شهر قم برداريم.
معاون شهردار قم با اشاره به اينكه عبور منوريل از ايستگاه ميدان مطهري نميتواند پوشش مناسبي براي مسافران حرم مطهر محسوب شود اظهار داشت: يكي از ايراداتي كه به منوريل گرفته ميشود اين است كه اين خط محورش در مقايسه با مصوبهاي كه براي مترو وجود داشت٬ جا به جا شده است.
وي افزود: با جا به جايي خط B متروي قم با منوريل در واقع مطلوبيتي كه براي پوشش ۱۹ دي و امتداد حرم وجود داشت٬ از دست رفته است و دسترسي ايستگاههاي منوريل در ميانه رودخانه با دسترسي كه ايستگاه مترو درون بافت پرتراكم ميتواند داشته باشد٬ قابل مقايسه نيست.
قاري قرآن با اشاره به اهميت پوشش مترو در مناطق شمالي شهر قم كه كانونهاي جمعيت را تشكيل ميدهند گفت: بنا بر اين است كه خط B را بر محور خودش از پرديسان تا فرهنگيان ادامه دهيم و از حدود مصلا يك خط سومي كه نامش را ميگذاريم خط C از مصلا تا ميدان امام خميني(ره) پيش ببريم.
وي با اشاره به تلاش شهرداري براي تأمين مالي خط B متروي قم تصريح كرد: اميدواريم در مجموعه مديريت شهري بتوانيم اين خط را در سال ۹۵ عملياتي كنيم
مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم: افزایش طول مسیر و تعداد ایستگاه های خط B متروقم پس از بررسی توسط مشاور و موافقت مراجع بالا دستی قطعی می باشد.
معاون مالی و پشتیبانی سازمان قطار شهری شهرداری قم: پیشرفت احداث خط 1 مترو قم در مقایسه با سایر خطوط قطار شهری کشور نسبتاً قابل قبول و متناسب با تخصیص اعتبارات دولتی و ... می باشد.
معاون فنی و اجرایی سازمان قطار شهری شهرداری قم: با استفاده از تجربه های شهرهای دیگر در ساخت و اجرای مترو و مدیریت هزینه ها، شاهد کاهش قابل توجه هزینه های اجرای تونل مکانیزه مترو قم بوده ایم.
مدیرعامل سازمان قطار شهری شهرداری قم وزارت کشور را متولی اصلی تأمین ناوگان موردنیاز مترو در کشور دانست و گفت: شهرداری قم بهمنظور تأمین ناوگان خط یک مترو قم تعامل همهجانبه و پیگیری مستمر از وزارت کشور را در دستور کار داشته و دارد.
مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم: دستگاه حفاری تونل مکانیزه (TBM) بر اساس مفاد قرارداد و نظر مشاور وقت در مالکیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) بوده و شهرداری مبلغ 6/4 میلیون یورو بابت تملک آن را پرداخت ننموده است.
مدیرعامل و مدیران سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم از ایستگاه میدان شهید مطهری مترو بازدید نمودند.
به میزبانی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و با حضور نمایندگان وزرات کشور، مشکلات و موانع راه اندازی فاز نخست مترو قم و همچنین توسعه به سمت مسجد مقدس جمکران، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مترو قم به عنوان یکی از نمادهای مهم فعالیت جهادی و انقلابی در شرایط تحریم کشور برای اثبات خودباوری و تکیه بر توان داخلی می باشد.
انتشار فراخوان عمومی خرید خدمات مشاوره امکانسنجی ادامه طرح منوریل قم
جلسه کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم با محوریت موضوعات مرتبط با پروژه های حمل و نقل ریلی شهر قم در محل سازمان قطار شهری قم برگزار گردید.