شهردار قم و مدیران ارشد شهری سال جدید را با دیدار با بزرگان شهر و استفاده از رهنمودهای آنان برای حرکت هر چه بهتر در مسیر شهری پویا و سرزنده آغاز کردند. بزرگان شهر در این دیدار ضمن حمایت تمام قد از مجموعه شهرداری، توصیههایی نسبت به برنامه آینده شهرداری ارائه کردند.
به گزارش شهرنیوز، در آستانه سال ۱۴۰۳، شهردار و مدیران ارشد شهرداری قم در سلسله دیدارهای نوروزی با مراجع عظام تقلید، مسئولان قضایی و اجرایی استان به بررسی دستاوردها و چالشهای مدیریت شهری پرداختند.
سخنان بزرگان شهر در دیدارهای نوروزی با شهردار قم و مدیران شهری نشان داد، عملکرد شهرداری در حوزههای برنامهمحوری، عدالت در خدماترسانی و رویکرد فرهنگی مورد تقدیر شخصیتهای بزرگ استان است.
از طرفی چالشهای اساسی مانند مشکل فاضلاب، توسعه مترو و هوشمندسازی شهر نیازمند توجه فوری است که در کلام بزرگان شهر به آن تاکید شده است.
حمایت قوه قضاییه و ائمه جمعه شهر قم از عملکرد مدیریت شهری و ثبات مدیریت در شهرداری قم یکی از سرمایههای معنوی عظیم مجموعه برای شروع سال جدید و اقدامات ارزشمند در این سال است.
شهرداری قم در سال جدید با دو مزیت عمده «حمایت مراجع» و «ثبات مدیریتی» روبروست که میتواند با تمرکز بر حل چالشهای زیرساختی، گامهای بلندتری در مسیر توسعه این شهر مقدس بردارد.
برنامهمحوری؛ نقطه قوت مدیریت شهری قم
آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، در این دیدارها با تقدیر از عملکرد شهرداری قم، برنامهمحوری و رویکرد علمی را از ویژگیهای بارز این مجموعه دانست. وی تأکید کرد: این نگاه کلان، علمی و آیندهبینی باید در آینده نیز تداوم یابد.
وی همچنین به رویکرد فرهنگی و اجتماعی شهرداری اشاره و تصریح کرد: پیوستهای فرهنگی و اجتماعی در همه کارهای شهرداری باید ادامه داشته باشد.
امام جمعه قم همچنین خواستار همکاری دستگاههای دیگر استانی با شهرداری قم رفع چالشهایی مانند ضعف در شبکه فاضلاب شهر قم شد.
توسعه مترو از دیگر مسائلی بود که در این دیدار به آن توجه شد و عضو مجلس خبرگان رهبری بر ضرورت پیگیری خط دوم متروی قم در خدمت رسانی از پردیسان به سمت هسته مرکزی شهر تاکید کرد چراکه اینخط مورد نیاز مردم قم و اقشار مختلف ساکن در این شهر است.
بهبود دسترسیها و ارتقای سیما و منظر در مرکز شهر از دیگر موارد مورد تأکید آیتالله اعرافی در دیدار نوروزی با شهردار قم و مدیران شهری بود.
حمایتهای دستگاه قضایی از مدیریت شهری
حجتالاسلام سید کاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان قم، در دیدار با شهردار قم اعلام کرد: «دادگستری تمامقد حامی شهرداری قم است.» وی هوشمندسازی شهر و توسعه خطوط مترو را از ضروریات قم دانست.
ثبات مدیریت؛ کلید پیشرفت
حجتالاسلام اجاقنژاد، تولیت مسجد مقدس جمکران، با اشاره به پیشرفتهای محسوس شهر قم، از «عدم ثبات مدیریتی در سطح کشور» به عنوان عامل کندی پیشرفت کارها انتقاد و تاکید کرد: متأسفانه هر طیفی بر سرکار میآید در نخستین گامها بدون بررسی دست به تغییرات مدیران میزند.
وی با تأکید بر اینکه از فعالیتهای شهرداری قم بهعنوان شهروند تقدیر میکنیم و ما نسبت به شهر قم تعصب و غیرتی هستیم، اذعان کرد: خدماتی که در شهر در سالهای گذشته انجامشده قابلانکار نیست و کاملاً روشن است.
نیت الهی؛ رمز موفقیت مدیریت شهری
آیتالله سید محمد سعیدی، امام جمعه قم، شهرداری را «نهادی پرکار و پرخدمت» توصیف و اظهار داشت: نیت الهی موجب موفقیت در امور میشود.» وی افزود: «وقتی اقدامات با نگاه الهی عجین باشد، دشمنان هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
حرکت پرشتاب خدمت در قم ادامه خواهد داشت
شهردار قم هم در دیدار با مسئولان استان گفت: شهرداری قم در سال جدید با تمرکز بر توسعه خدمات شهری، هوشمندسازی و جذب سرمایهگذاری، تلاش خواهد کرد تا شهر را به جایگاهی شایسته برای شهروندان و زائران تبدیل کند.
سید مرتضی سقائیان نژاد در نخستین روزهای سال جدید با حضور در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) ضمن زیارت و تجدید عهد با آرمانهای اهلبیت(ع) با آیتالله سید محمد سعیدی، امامجمعه قم و تولیت آستان مقدس کریمه اهلبیت(س) دیدار و گفتوگو کرد.
در این نشست شهردار قم با تشریح اقدامات شهرداری قم در نوروز و ماه رمضان اظهار کرد: در راستای کاهش آلودگی هوا و تسهیل تردد زائران ۵ دستگاه اتوبوس برقی در محدوده حرم مطهر راهاندازی شده است.
همچنین مهدی اصفهانیان مقدم، معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم نیز گزارشی از آمادهسازی شهر برای پذیرایی از مسافران نوروزی ارائه داد وافزود: شهرداری قم آمادگی کامل برای مدیریت موج دوم سفرهای نوروزی دارد.
تأکید بر توسعه هوشمندسازی شهری
در نشست با رئیس کل دادگستری استان قم نیز، سقائیاننژاد با اشاره به برنامههای شهرداری قم برای حرکت بهسوی شهر هوشمند گفت: در مسیر تحقق شهر هوشمند، پروژههایی همچون نصب فیبر نوری، توسعه سامانههای نظارتی و اجرای هوشمندسازی ترافیک در حال اجراست.
همچنین در این دیدار مهرداد توکلیمقدم، معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم گزارشی از وضعیت مالی شهرداری ارائه کرد.
وی افزود: بودجه شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۴۰ درصدی مواجه بوده و تحقق ۱۱۶ درصدی بودجه سال گذشته، عملکرد مطلوبی را نشان میدهد.
همچنین به طلب ۱۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری از دولت و بدهیهای موجود اشاره کرد و بر لزوم همکاری دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات مالی شهرداری تأکید کرد.
افزایش سرانه فضای سبز شهر قم
شهردار قم نیز در دیدار با آیت الله اعرافی از افزایش سرانه فضای سبز شهر خبر داد و گفت: سرانه فضای سبز قم از ۱۳ مترمربع در سال ۱۳۹۴ به ۲۱ مترمربع در سال جاری افزایش یافته است.
وی همچنین به برنامهریزی برای احداث خط دوم مترو از پردیسان به مرکز شهر اشاره کرد و از همکاری دستگاههای مسئول در این زمینه ابراز امیدواری کرد.
دیدار شهردار قم با استاندار و بررسی برنامههای سرمایهگذاری شهری
در ادامه دیدارهای نوروزی، دکتر سقائیاننژاد و معاونان شهرداری قم با اکبر بهنامجو، استاندار قم، دیدار کردند.
شهردار قم در این نشست با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴، "سرمایهگذاری برای تولید" تأکید کرد که شهرداری قم در مسیر تحقق این شعار گام برخواهد داشت و رفع موانع سرمایهگذاری را یکی از اولویتهای سال جدید عنوان کرد.
معاون فنی و اجرایی سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده و با دستور شهردار قم، بخش نخست فاز دوم با هدف بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی تا مهر ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهد رسید
اعضای کمیسیون نظارت شورای شهر قم از پروژه فاز دوم خط یک مترو بازدید و بر لزوم هماهنگی همهجانبه دستگاههای ذیربط برای تسریع در پیشرفت این طرح مهم حملونقلی تأکید کردند.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.
پس از سالها تاخیر، حاشیهسازی و دو بار حذف از دستور کار، خط دوم متروی قم بار دیگر بهطور جدی روی میز تصمیمگیری قرار گرفت و اینبار با تأیید شورای عالی ترافیک کشور همراه شد؛ پروژهای ۲۸ کیلومتری در محور شمال-جنوب که با ۲۱ ایستگاه قرار است در صورت بازشدن گرههای چندین ساله اداری و مدیریتی و اعتباری، به یکی از اساسیترین نیازهای کلانشهر قم پاسخ دهد: حملونقل انبوهبر، پاک و پایدار.
استاندار قم با اشاره به اینکه در شهر قم مراکز اقامتی مناسبی برای زائران نداریم، گفت: باید دست به دست یکدیگر شرایطی را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران در این شهر حضور پررنگتری داشته باشند.