شهردار قم گفت: متروی قم در دو سال گذشته منتظر تأمین واگن است و مسیرهای مختلفی برای رفع این مشکل پیموده شده که تاکنون نتیجهای نداشته است.
به گزارش شهرنیوز، سید مرتضی سقائیاننژاد در جلسه شورای مدیران شهرداری قم با اشاره به پیشرفت متروی قم در فاز نخست اظهار کرد: در هر شهر دیگری اگر این میزان پیشرفت وجود داشت، تاکنون فاز نخست راهاندازی شده بود اما مسئله واگن موجب شده نتوانیم این اقدام را انجام دهیم.
وی افزود: در طی سالهای گذشته راههای مختلفی برای تأمین واگن متروی قم انجام شده و با وجود طی شدن این مسیرهای مختلف، هنوز فاز نخست متروی قم منتظر واگن است.
شهردار قم با اشاره به اینکه کارفرما برای تأمین واگن مترو در کلانشهرها وزارت کشور است گفت: دست شهرداریها برای مقوله خرید واگن باز نیست و به سادگی نمیتوانند با طرفهای خارجی در این زمینه وارد مراوده شوند.
سقائیاننژاد با اشاره به اینکه تأمین واگن متروی قم در قرارداد پوژن تعریف شده است عنوان کرد: با تلاش مسئولان وقت در این قرارداد ۲۵ درصد معادل ۵۵ واگن برای متروی قم در نظر گرفته شده، اما متوقف ماندن روند قرارداد موجب شده است که متروی قم نیز متوقف بماند.
وی با اشاره به وجود سه مشکل میان طرف چینی و دولت عنوان کرد: شرکت چینی از پرداخت ضمانت نامه بانکی به دلیل تحریمها، مسئله تغییر قیمت و مسئله تأخیرهای انجام شده در قرارداد از جمله مشکلات میان شرکت پوژن و وزارت کشور است.
شهردار قم با اشاره به تلاش برای خرید واگن از روسیه و استقراض از مشهد مقدس گفت: تمام این مسیرها در دورههای مختلف زمان و انرژی بسیاری از مجموعه گرفته اما به دلایل مختلف با موفقیت مواجه نشده است که از دولت و مجلس درخواست توجه ویژه به این نیاز شهر قم داریم.
سقائیاننژاد با اشاره به مذاکره با شرکتهای داخلی برای تأمین واگن مترو اضافه کرد: هر مسیری به صرفه و صلاح شهر قم باشد، برای آن تلاش خواهیم کرد.
معاون فنی و اجرایی سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده و با دستور شهردار قم، بخش نخست فاز دوم با هدف بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی تا مهر ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهد رسید
اعضای کمیسیون نظارت شورای شهر قم از پروژه فاز دوم خط یک مترو بازدید و بر لزوم هماهنگی همهجانبه دستگاههای ذیربط برای تسریع در پیشرفت این طرح مهم حملونقلی تأکید کردند.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.
پس از سالها تاخیر، حاشیهسازی و دو بار حذف از دستور کار، خط دوم متروی قم بار دیگر بهطور جدی روی میز تصمیمگیری قرار گرفت و اینبار با تأیید شورای عالی ترافیک کشور همراه شد؛ پروژهای ۲۸ کیلومتری در محور شمال-جنوب که با ۲۱ ایستگاه قرار است در صورت بازشدن گرههای چندین ساله اداری و مدیریتی و اعتباری، به یکی از اساسیترین نیازهای کلانشهر قم پاسخ دهد: حملونقل انبوهبر، پاک و پایدار.
استاندار قم با اشاره به اینکه در شهر قم مراکز اقامتی مناسبی برای زائران نداریم، گفت: باید دست به دست یکدیگر شرایطی را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران در این شهر حضور پررنگتری داشته باشند.