مديرعامل سازمان قطار شهري قم از تكميل فاز يك پروژه مترو از ايستگاه قلعه كامكار تا ايستگاه شهيد مطهري تا ۲۲ ماه آينده خبر داد. 94/12/9
به گزارش واحد روابط عمومی سازمان قطار شهری، ابراهيم نيليه وضعيت اجراي پروژه مترو در قم را مورد اشاره قرار داد و گفت: پروژه مترو در قم از چهار سال قبل از مسير قلعه كامكار تا مسجد مقدس جمكران كليد خورده است.
وي با بيان اينكه در حفاري مسير پروژه مترو قم از دستگاه حفاري TBM استفاده شده است، افزود: مترو قم در عمق ۲۵ تا ۳۰ متري از سطح زمين اجراي مي شود.
وي با اشاره به اينكه قرارگاه خاتم الانبيا به عنوان پيمانكار پروژه مترو قم توانسته ركورد خوبي در حفاري تونل ثبت كند، خاطرنشان كرد: اين قرارگاه توانسته در اين پروژه ركورد ۱۰ ساله از نظر ميزان حفاري با اين قطر را بشكند و در حدود ۶۵۰ متر در طول يكماه حفاري داشته باشد.
نيليه با بيان اينكه در پروژه مترو قم حفاري تك تونل به قطر ۹ متر و ۶۰ سانتيمتر انجام مي شود، افزود: در اين پروژه حجم خاكبرداري روزانه به طول ۲۰ تا ۲۵ متر حدود ۲ هزار متر مكعب در هر روز است.
وي با تاكيد بر اينكه طول مسير مترو از قلعه كامكار تا مسجد جمكران در دو فاز اجرا مي شود، افزود: از قلعه كامكار تا ميدان مطهري، نخستين ايستگاه مترو در سه طبقه زيرين در ارتفاع ۳۰ متري از سطح خيابان با ابعاد ۱۰۰ در ۱۵ متر ساخته خواهد شد.
مديرعامل سازمان قطار شهري قم ادامه داد: اين ايستگاه از اهميت خاصي برخوردار ميباشد كه با همكاري مجموعه دستگاههاي ذيربط عمليات اجرايي آن آغاز مي شود.
وي تصريح كرد: اميدواريم فاز يك به طول ۵.۷ كيلومتر از قلعه كامكار تا ايستگاه مطهري ظرف ۲۲ ماه آينده تكميل شود كه در صورت اجرايي شدن اين برنامه در كل كشور ركوردي جديد از نظر زمان حفر تونل تا مسافرگيري خواهد بود.
معاون فنی و اجرایی سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده و با دستور شهردار قم، بخش نخست فاز دوم با هدف بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی تا مهر ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهد رسید
اعضای کمیسیون نظارت شورای شهر قم از پروژه فاز دوم خط یک مترو بازدید و بر لزوم هماهنگی همهجانبه دستگاههای ذیربط برای تسریع در پیشرفت این طرح مهم حملونقلی تأکید کردند.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.
پس از سالها تاخیر، حاشیهسازی و دو بار حذف از دستور کار، خط دوم متروی قم بار دیگر بهطور جدی روی میز تصمیمگیری قرار گرفت و اینبار با تأیید شورای عالی ترافیک کشور همراه شد؛ پروژهای ۲۸ کیلومتری در محور شمال-جنوب که با ۲۱ ایستگاه قرار است در صورت بازشدن گرههای چندین ساله اداری و مدیریتی و اعتباری، به یکی از اساسیترین نیازهای کلانشهر قم پاسخ دهد: حملونقل انبوهبر، پاک و پایدار.
استاندار قم با اشاره به اینکه در شهر قم مراکز اقامتی مناسبی برای زائران نداریم، گفت: باید دست به دست یکدیگر شرایطی را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران در این شهر حضور پررنگتری داشته باشند.