ابراهيم نيليه مدير عامل سازمان قطار شهري قم گفت:حفاري تونل مكانيزه مترو از سمت قلعه كامكار به مسجد مقدس جمكران از مرز ۷ هزار و صد متر گذشت.(95/01/22)
به گزارش واحد روابط عمومی سازمان قطار شهری قم ابراهيم نيليه با اشاره به پروژه مترو قم اظهار كرد: پروژه خطA قطار شهري شمال غربي قم را به جنوب شرقي آن متصل ميكند كه موقعيت خط A متروي قم با حفظ دسترسيهاي محلي، از مسجد مقدس جمكران آغاز و با عبور از ميدان وليعصر، ميدان پليس، چهل اختران، تقاطع عمار ياسر، ميدان مطهري، ميدان سعيدي، ميدان معصوميه و بلوار كشاورز در نهايت در قلعه كامكار خاتمه پيدا ميكند.
وي با بيان اينكه احداث ايستگاه ميدان مطهري در آينده نزديك شروع به كار خواهد شدگفت: براي تأمين ناوگان مورد نياز متروي قم با چند شركت ساخت واگن در داخل مذاكره شده است كه بر اساس برنامه مقرر شده چهار رام قطار در اختيار اين پروژه قرار مي گيرد و نيز مذاكراتي با يك شركت خارجي براي تأمين مالي پروژه به صورت فاينانس انجام شده است.
نيليه خاطرنشان كرد: دستگاه عظيم حفاري مكانيزه EPB_ TBM با قطر حفاري ۹.۳۶ متر، اكنون از مرز حفاري تجمعي ۷ هزار و صد متر گذشته و در صورتي كه دستگاه TBM به همين نحو و طبق برنامه زمانبندي به حركت خود ادامه دهد تا مهر ماه ۹۵ به ميدان وليعصر خواهد رسيد و در آنجا بعد از دمونتاژ شدن آن دستگاه تونل مكانيزه به تونل سنتي ملحق خواهد شد.
وي با بيان اينكه اكنون با فعاليت كارخانه سگمنت، توليد تجمعي سگمنت ۵ هزار و ۴۵۱ رينگ است، افزود: در اين پروژه حجم خاكبرداري تونل روزانه به طول ميانگين ۱۵ متر، حدود هزار و ۵۰۰ متر مكعب در هر روز است.
مدير عامل سازمان قطار شهري قم اظهار كرد: طول كل مسير پروژه ۱۴.۸ كيلو متر است كه ۱۰.۳ كيلومتر آن را تونل مكانيزه تشكيل ميدهد و چهار كيلومتر از كل مسير نيز تونل سنتي از ميدان حضرت وليعصر (عج) تا مسجد مقدس جمكران است كه تا كنون ۸۱۶ متر از تونل سنتي به صورت غير مكانيزه حفاري شده است.
وي يادآور شد: اكنون دستگاه TBM در فاصله حدود ۳۴۰ متري ميدان ميرزاي قمي (بيمارستان نكويي) كوچه شهيد مدرس است، كه روزانه به طور متوسط ۱۵ متر پيشروي خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم گفت: سال ۱۴۰۳ نقطه عطفی برای متروی قم بود؛ سالی که شاهد پیشرفت ۹۷ درصدی فاز اول، تکمیل مرکز فرماندهی پیشرفته و خرید تجهیزات اروپایی برای مدیریت بحران و دپو بودیم.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به بازنگری و تصویب طرح جامع حملونقل و ترافیک شهر قم در طول سالهای گذشته که نقشه راه ترافیکی شهر را مشخص کرده گفت: مطالعات جامع امکان سنجی خطوط انبوه بر شهر قم با تمرکز بر نیازهای آینده شهر انجام و خط دوم متروی قم بر این اساس مسیریابی شد.
پس از ماهها تلاش هنرمندان و کارشناسان، ساخت تابلوهای هنری ایستگاه شهید مطهری مترو قم با طراحی نوین به پایان رسید.
شهردار قم و مدیران ارشد شهری سال جدید را با دیدار با بزرگان شهر و استفاده از رهنمودهای آنان برای حرکت هر چه بهتر در مسیر شهری پویا و سرزنده آغاز کردند. بزرگان شهر در این دیدار ضمن حمایت تمام قد از مجموعه شهرداری، توصیههایی نسبت به برنامه آینده شهرداری ارائه کردند.
شهردار قم گفت: یکی از نیازهای شهر قم احداث خط دوم مترو از پردیسان است که با تصویب در شورای ترافیک استان، امیدواریم با تایید مراجع بالادستی اجرایی شود.
سال ۱۴۰۳ هم با تمام وعدهها و امیدها گذشت، اما قطار متروی قم همچنان در ایستگاه انتظاری ۱۳ ساله متوقف مانده است.
شهردار قم از قطعی شدن تخصیص ۲۳ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت از سوی بانک مرکزی به شهرداری قم برای پروژه قطار شهری و حملونقل عمومی خبر داد.
مدیر عامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم، ضمن بازدید از تونل سنتی مترو، از دریافت مجوز انتشار ۱۹۰۰۰ میلیارد ریال اوراق مشارکت در واسپین ساعات پایانی سالجاری، برای سال آینده خبر داد.
شهردار قم از رعایت کامل آخرین استانداردهای تجهیزاتی و فنی در اجرای پروژه مترو قم خبر داد و گفت: بهرهبرداری از فاز نخست خط یک پروژه مترو قم به شرط تأمین ناوگان در کمترین زمان به انجام خواهد رسید.
مدیر عامل سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری قم از ارزش یک میلیون یورویی خودرو امداد نجات مترو قم خبر داد و گفت: این خودرو به همراه تجهیزات جانبی در روزهای گذشته تحویل پروژه مترو قم شده است.