ابراهيم نيليه مدير عامل سازمان قطار شهري قم گفت: حفاري تونل مكانيزه مترو از سمت قلعه كامكار به مسجد مقدس جمكران از مرز 8000 گذشت و هم اکنون دستگاه TBM در نزدیکی میدان پلیس قرار دارد. (تاریخ انتشار 95/3/26)
به گزارش واحد روابط عمومی سازمان قطار شهری قم ابراهيم نيليه اظهار كرد: دستگاه عظيم حفاري مكانيزه EPB_ TBM با قطر حفاري ۹.۳۶ متر، اكنون از مرز حفاري تجمعي 8000 متر گذشت.
ایشان با اشاره به تونل سنتی مترو قم افزود: طول كل مسير پروژه مترو ۱۴.۸ كيلو متر است كه ۱۰.۳ كيلومتر آن را از قلعه کامکار تا میدان حضرت وليعصر عج تونل مكانيزه تشكيل ميدهد و چهار كيلومتر از كل مسير نيز تونل سنتي از ميدان حضرت وليعصر (عج) تا مسجد مقدس جمكران می باشد كه تا كنون ۸۱۶ متر از تونل سنتي به صورت غير مكانيزه حفاري شده است و 500 متر از انتهای مسیر نیز به صورت روباز اجرا خواهد شد.
مهندس نیلیه ادامه داد: هم اکنون دستگاه حفاری TBM در بلوار شهید دل آذز و در نزدیکی میدان پلیس قرار دارد و در صورتي كه این دستگاه به همين نحو و طبق برنامه زمانبندي به حركت خود ادامه دهد تا چند ماه دیگر به ميدان وليعصر عج خواهد رسيد و در آنجا دمونتاژ خواهد شد.
مدیر عامل سازمان قطار شهری قم با اشاره به احداث ایستگاه مترو میدان شهید مطهری اظهار داشت: قسمت عمده تأسیسات شهری این ایستگاه جابجا شده است و مابقی آن هم در حال جابجایی می باشد و هم اکنون در حال عملیات حفاری، کیج گذاری و بتن ریزی شمع های سازه نگهبان می باشیم و در آینده نزدیک مقرر است عملیات اجرایی چند ایستگاه دیگر جهت بهره برداری از فاز اول پروژه مترو را آغاز نماییم.
وی با اشاره به زمان بهره برداری از پروژه مترو قم عنوان داشت: حدود 2300 متر دیگر تا اتمام تونل مکانیزه باقی مانده است که تا چند ماه آینده پس از اتمام تونل و دمونتاژ شدن TBM عملیات نصب ریل انجام می شود و به موازات آن نیز اقدامات لازم جهت خرید و تأمین ناوگان و تجهیزات مورد نیاز پروژه مترو قم در حال پیگیری می باشد.
منبع: واحد روابط عمومی سازمان قطار شهری قم
مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم: افزایش طول مسیر و تعداد ایستگاه های خط B متروقم پس از بررسی توسط مشاور و موافقت مراجع بالا دستی قطعی می باشد.
معاون مالی و پشتیبانی سازمان قطار شهری شهرداری قم: پیشرفت احداث خط 1 مترو قم در مقایسه با سایر خطوط قطار شهری کشور نسبتاً قابل قبول و متناسب با تخصیص اعتبارات دولتی و ... می باشد.
معاون فنی و اجرایی سازمان قطار شهری شهرداری قم: با استفاده از تجربه های شهرهای دیگر در ساخت و اجرای مترو و مدیریت هزینه ها، شاهد کاهش قابل توجه هزینه های اجرای تونل مکانیزه مترو قم بوده ایم.
مدیرعامل سازمان قطار شهری شهرداری قم وزارت کشور را متولی اصلی تأمین ناوگان موردنیاز مترو در کشور دانست و گفت: شهرداری قم بهمنظور تأمین ناوگان خط یک مترو قم تعامل همهجانبه و پیگیری مستمر از وزارت کشور را در دستور کار داشته و دارد.
مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم: دستگاه حفاری تونل مکانیزه (TBM) بر اساس مفاد قرارداد و نظر مشاور وقت در مالکیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) بوده و شهرداری مبلغ 6/4 میلیون یورو بابت تملک آن را پرداخت ننموده است.
مدیرعامل و مدیران سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم از ایستگاه میدان شهید مطهری مترو بازدید نمودند.
به میزبانی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و با حضور نمایندگان وزرات کشور، مشکلات و موانع راه اندازی فاز نخست مترو قم و همچنین توسعه به سمت مسجد مقدس جمکران، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مترو قم به عنوان یکی از نمادهای مهم فعالیت جهادی و انقلابی در شرایط تحریم کشور برای اثبات خودباوری و تکیه بر توان داخلی می باشد.
انتشار فراخوان عمومی خرید خدمات مشاوره امکانسنجی ادامه طرح منوریل قم
جلسه کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم با محوریت موضوعات مرتبط با پروژه های حمل و نقل ریلی شهر قم در محل سازمان قطار شهری قم برگزار گردید.