مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بودجه دولتی متروی قم اندک و در حد و اندازه امور جاری پروژه است در حالی که سال ۱۴۰۴ نیاز داریم که حداقل ۴,۰۰۰ میلیارد تومان به این پروژه تزریق شود.
محمد انگشتباف در گفتوگو با شهرنیوز با اشاره به اهمیت تأمین منابع مالی برای پروژه متروی قم اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۳ هزار میلیارد تومان برای این پروژه قرارداد منعقد شد و پیش بینی شده بود که ۲ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در اواخر سال گذشته اختصاص یابد که به سال جاری موکول شد.
وی افزود: امسال نیز باید ۴ هزار میلیارد تومان دیگر برای این پروژه جذب شود تا برنامهریزی زمان بندی شده محقق شود و محل تأمین این ارقام بودجه داخلی شهرداری قم و اوراق مشارکت است.
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم با اشاره به پروژههای در دست اجرا تصریح کرد: در حال حاضر عملیات اجرایی ایستگاههای ولیعصر، جمکران و ایستگاههای عبوری A7 و A8 در مناطق حساس بافت سنتی شهر از جمله امامزاده موسی مبرقع و حسین آباد در جریان است.
انگشت باف گفت: پیشرفت پروژههای ایستگاههای A4 و A5 نیز باید تسریع شود تا به برنامه زمان بندی شده برای مهر ۱۴۰۷ دست پیدا کنیم.
وی با مقایسه بودجههای گذشته و فعلی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته، پروژههای ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومانی دولتی، ارقام قابل توجهی محسوب میشدند، اما این مبالغ در سال ۱۴۰۳ دیگر پاسخگوی نیازهای پروژه نیست.
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم افزود: سال گذشته تنها ۶۵ میلیارد تومان در بودجه عمرانی به متروی قم اختصاص یافت که سازمان موفق شد در روزهای پایانی سال، تخصیص ۱۰۰ درصدی آن را دریافت کند تا این میزان در اردیبهشت ماه امسال به پروژه تزریق شود.
انگشت باف با بیان محدودیتهای این بودجه تصریح کرد: چنین مبالغی تنها کفاف هزینههای جاری مانند حقالزحمه ۴ تا ۵ مشاور نظارتی پروژه را میدهد و در حال حاضر ماهانه حدود ۵ میلیارد تومان صرف هزینههای مشاوره میشود که از همین محل ۶۵ میلیارد تومانی تأمین خواهد شد.
به دنبال اتمام فاز نخست عملیات عمرانی ایستگاه مترو نکویی و تکمیل عملیات عمرانی، بلوار شهید روحانی بازگشایی شد.
شهرداری قم بهعنوان نخستین کارفرما در حوزه متروی شهری، در مسیر توسعه ناوگان ریلی خود گام بلندی برداشته و در آستانه نهاییسازی قرارداد خرید واگن مترو با شرکت واگنپارس مپنا اراک است.
معاون فنی و اجرایی سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده و با دستور شهردار قم، بخش نخست فاز دوم با هدف بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی تا مهر ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهد رسید
اعضای کمیسیون نظارت شورای شهر قم از پروژه فاز دوم خط یک مترو بازدید و بر لزوم هماهنگی همهجانبه دستگاههای ذیربط برای تسریع در پیشرفت این طرح مهم حملونقلی تأکید کردند.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.
با هدف تسریع در بهرهبرداری خط Aمترو قم مصوبه یک رام ۵ واگنه از شرکت واگنسازی پارس وابسته به شرکت مپنا، در یکصد و هفتادمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: انتظار داریم که امسال واگنهای متروی قم تامین شده و خط نخست متروی قم راهاندازی شود.