مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم با اشاره به ترخیص خودروهای پیشرفته امداد و نجات متروی قم از گمرک گفت: قیمت تمام شده فاز نخست متروی قم با تملک ۱۶ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش شهرنیوز، محمدرضا انگشتباف در جلسه شورای مدیران شهرداری قم اظهار کرد: فاز نخست متروی قم از نظر پیشرفت فیزیکی به مرحله پایانی رسیده است و واگن موجود باید طی یکی دو ماه تست گرم میتوان این فاز را به بهره برداری رساند.
وی افزود: اگر مشکل واگن که در دست وزارت کشور است و گرفتار بروکراسیهای اداری میان این وزارتخانه، سازمان برنامه و بانک مرکزی شده حل شود، مردم قم میتوانند به زودی از مترو استفاده کنند.
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم خاطرنشان کرد: شهرداری قم در حال دنبال کردن راهکارهای جدیدی است تا بتواند فارغ از این بروکراسیها به واگن دست پیدا کند.
انگشت باف با اشاره به تأسیس سازمان حمل و نقل ریلی در سال ۸۷ ادامه داد: خط یک متروی قم از ابتدا در دستور کار قرار گرفت که با ۱۴.۸ کیلومتر طول در فاز نخست به پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصدی رسیده است.
وی با اشاره به تعریف خط دوم متروی قم با ۲۸ کیلومتر طول و ۲۱ ایستگاه اضافه کرد: مطالعات این خط در شورای ترافیک استان در دست بررسی است.
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم با اشاره به ارزش ریالی امروز خط اول متروی قم گفت: اگر امروز میخواستیم این خط را اجرا کنیم ۲۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای آن نیاز داشتیم و تا امروز ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده که این ارقام بدون محاسبه تملک و واگن است.
انگشت باف با اشاره به اینکه هزینه تمام شده خط اول متروی قم با تملک تا امروز ۱۶ هزار میلیارد تومان است افزود: هر کیلومتر مترو در شهر قم بدون واگن ۱,۹۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد.
وی با اشاره به پیشرفت ۲۷ درصدی تونل سنتی متروی قم در سمت مسجد مقدس جمکران خاطرنشان کرد: برای نصب سامانه سیگنالینگ نیز ۸۲ میلیارد تومان پیش پرداخت اجرایی شده و خودروهای امداد و نجات دپوی مترو نیز تهیه شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با اشاره به پیشرفت چشمگیر پروژه متروی قم، از آمادگی کامل بخش شهری خط A برای بهرهبرداری خبر داد و گفت: خط A متروی قم از منطقه قلعه کامکار در ابتدای جاده جعفریه آغاز شده است و تا جمکران ادامه دارد.
شهردار قم با تاکید بر لزوم تأمین واگن متروی قم گفت: مسائلی همچون تأمین واگن مترو، تخصیص اوراق مشارکت، بهروزرسانی تجهیزات آتشنشانی و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی از موضوعات اساسی شهر قم است.
به دنبال اتمام فاز نخست عملیات عمرانی ایستگاه مترو نکویی و تکمیل عملیات عمرانی، بلوار شهید روحانی بازگشایی شد.
شهرداری قم بهعنوان نخستین کارفرما در حوزه متروی شهری، در مسیر توسعه ناوگان ریلی خود گام بلندی برداشته و در آستانه نهاییسازی قرارداد خرید واگن مترو با شرکت واگنپارس مپنا اراک است.
معاون فنی و اجرایی سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده و با دستور شهردار قم، بخش نخست فاز دوم با هدف بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی تا مهر ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهد رسید
اعضای کمیسیون نظارت شورای شهر قم از پروژه فاز دوم خط یک مترو بازدید و بر لزوم هماهنگی همهجانبه دستگاههای ذیربط برای تسریع در پیشرفت این طرح مهم حملونقلی تأکید کردند.
شهردار قم در نشستی راهبردی با مدیران ارشد گروه مپنا، راهکارهای عملیاتی تأمین واگنهای مترو و توسعه خطوط حملونقل ریلی این کلانشهر را بررسی کرد.
شهردار قم بر لزوم تلاش همه جانبه برای تکمیل فاز دوم متروی قم برای اتصال حرم مطهر به مسجد مقدس جمکران تا سال ۱۴۰۷ تاکید کرد.
دکتر عظیمی شهردار قم از مجموعه دپو و پارکینگ خط یک متروی قم بازدید کرد.
اولین جلسه هیئت مدیره سازمان حمل و نقل ریلی به ریاست دکتر عظیمی و با حضور تمامی اعضاء در سالن جلسات این سازمان، برگزار شد.