ســـازمــان حمل و نقل ریلی قــم

Qom rail transport organization

آمادگی راه اندازی فاز نخست خط ۱ مترو قم از سال گذشته

31 مرداد 1403

مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم؛ مترو قم می‌تواند تا یک ماه آینده راه اندازی شود

image

مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم؛ مترو قم می‌تواند تا یک ماه آینده راه اندازی شود

مدیر عامل سازمان قطار شهری قم گفت: اگر از هر طریقی واگن در اختیار قم قرار گیرد، مترو قم می‌تواند تا یک ماه آینده تست و راه اندازی شود.

محمد رضا انگشت باف با اشاره به روند اجرای پروژه مترو قم، اظهار داشت: در سال 96 موضوع فاز اول در شورای عالی فنی کشور مصوب شد و از همان زمان جلسات متعددی با مسئولان مربوطه در وزارت کشور در خصوص تامین واگن‌های مورد نیاز این پروژه برگزار گردید. 

وی اظهار داشت: در همین راستا وزارت کشور یک قرارداد فعال با شرکت خارجی بابت تامین واگن‌های اصفهان، شیراز و تبریز، داشت که به قم پیشنهاد دادند از محل افزایش ۲۵ درصدی این قرارداد، واگن‌های مترو قم نیز تامین شود و ما نیز از این پیشنهاد استقبال کردیم. 

وی افزود: مجموعه قطار شهری قم بعد از این پیشنهاد، بحث‌های فنی را با شرکت چینی شروع کرد و در نهایت با این شرکت در خصوص مسائل فنی به توافق رسیدیم. 

انگشت‌باف خاطر نشان کرد: با جدیت این موضوع را پیگیری کردیم و در سال ۹۷ مصوبه هیات وزیران را اخذ و قرار شد وزارت کشور متولی تامین واگن پروژه مترو قم شده و از محل قرارداد 315 واگن،واگن‌های مترو قم نیز تامین گردد. 

مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به اینکه در مصوبه هیات وزیران، محدودیت‌هایی را در نظر گرفته بودند،‌ در سال ۹۸ با اصلاح این مصوبه، محدویت‌های موجود نیز برداشته شد. 

وی ادامه داد: متاسفانه بعد از مصوبه هیات وزیران، بروکراسی اداری و از سوی دیگر تغییراتی که در بدنه مدیریتی سازمان شهرداری‌ها و وزارت کشور رخ داد و همچنین مسائل ارزی که برای کشور پیش آمد و به دنبال آن تغییر دولت، عملا قرارداد مترو قم تا آبان‌ماه 1401 بلاتکلیف باقی ماند. 

انگشت باف افزود: در آبان‌ماه سال 1401 و با شروع کار دولت سیزدهم،‌ پیگیری‌هایی را انجام دادیم که به دنبال آن قرارداد مترو قم به صورت رسمی به شرکت چینی ابلاغ و قرار شد این شرکت ساخت واگن‌های قم را انجام دهد. 

وی گفت: بر اساس قرارداد وزارت کشور، شرکت چینی قبل از شروع کار باید قسط اول قرارداد که معادل ۱۰ درصد آن یعنی ۷ میلیون یورو می‌باشد را دریافت کند و تا این پول را نگیرد، عملیات ساخت واگن را شروع نخواهد کرد ولی در جلسات فشرده کارشناسی، طراحی واگن ها براساس مشخصات قم مورد تایید قرار گرفت.

مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم اضافه کرد: یکی از مجوزهای مورد نیاز برای پرداخت این قسط، مجوز ماده ۶۲ بودکه آبان‌ماه سال گذشته درخواست این مجوز را کرده بودیم و حدود ۱۰ ماه در دولت معطل ماند و به نتیجه نرسید. 

وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته و در دولت جدید مجوز ماده ۶۲ را اخذ کردیم، گفت: بعد از اخذ مجوز ماده 62، یک قرارداد سه جانبه‌ای با بانک مرکزی،‌سازمان برنامه و وزارت کشور داشتیم که باید یک اصلاحیه به این قرارداد بزنیم تا دولت بتواند قسط اول را به شرکت چینی پرداخت کند.

انگشت باف ادامه داد: تعهد شرکت چینی این است که ظرف مدت ۶ تا ۸ ماه، واگن‌های مترو قم را بسازد و در اختیار قم قرار دهد. 

وی تصریح کرد: یک راهکار کوتاه مدت هم ما پیشنهاد دادیم مبنی بر اینکه تا فرآیند ساخت واگن‌های مترو قم انجام شود، واگن‌های مشهد که مازاد بر نیاز است،‌در اختیار قم قرار گیرد، اما متاسفانه با پیگیری‌های صورت گرفته توسط وزارت کشور، هنوز به نتیجه نرسیده است. 

انگشت‌باف در پایان سخنان خود اعلام کرد: تمام مسائل مربوط به ساخت،‌ برق و تجهیزات مترو قم که مربوط به مدیریت شهری بوده به صورت کامل انجام شده و اگر از هر طریقی واگن در اختیار قم قرار گیرد، ظرف یک‌ماه آینده می‌توانیم تست و راه اندازی داشته باشیم.

تگ ها :
آخرین اخبار

تودیع و معارفه سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت

با صدور حکمی از سوی محمد بابایی‌زاده، مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم، محمدجواد جعفری به‌عنوان سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت سازمان منصوب شد



شتاب اجرای متروی قم حفظ شد؛ ثبت رکورد ۴۵۰ مترمکعب بتن‌ریزی در ایام محرم

عملیات اجرایی پروژه مطابق برنامه زمان‌بندی پیش‌بینی‌شده


تزریق یک همت اعتبار به پروژه مترو

عملکرد مطلوب پروژه مترو قم در ایام جنگ تحمیلی


تأکید شهردار قم بر اطلاع‌رسانی مستمر روند اجرای پروژه مترو

بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و مذهبی شهر قم در طراحی ایستگاه‌ها، ارائه گزارش آخرین وضعیت پروژه‌ها و برنامه‌های پیش‌رو


گامی نو در توسعه سرمایه انسانی مترو قم

تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم و دانشگاه علمی‌کاربردی واحد منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان با هدف توسعه آموزش‌های تخصصی، مهارت‌افزایی و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنعت حمل‌ونقل ریلی به امضا رسید.


آخرین وضعیت فاز دوم خط یک متروی قم بررسی شد

نشست بررسی روند اجرای پروژه‌های فاز دوم خط یک متروی قم با حضور مدیرعامل سازمان، پیمانکاران و مشاور پروژه برگزار شد.


شفاف‌سازی وضعیت ایستگاه مترو معصومیه قم در حضور کسبه و نماینده دادگستری؛ رضایت از روند پیشرفت فیزیکی کار

در پی درخواست و طرح موضوع جمعی از کسبه ابتدای بلوار آیت‌الله کاشانی (چهارراه معصومیه) پیرامون طولانی شدن پروژه احداث ایستگاه مترو، بازدید میدانی مشترکی با حضور نماینده رئیس کل دادگستری استان، معاونین شهردار و مدیران سازمان حمل و نقل ریلی به همراه نماینده معترضین برگزار و روند پیشرفت پروژه تشریح شد.


مترو قم با تکیه بر توان داخلی به نتیجه می‌رسد

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری قم گفت: مترو قم با تکیه بر توان داخلی و بهره‌گیری از ظرفیت متخصصان و جوانان کشور به سرانجام خواهد رسید و تحویل به‌موقع واگن‌ها مطابق برنامه زمان‌بندی، اولویت اصلی مدیریت شهری در مسیر راه‌اندازی این پروژه است.


شهردار کلانشهر قم در دیدار با آیت‌الله اراکی؛ تقویت توان اجرایی خط دوم مترو قم؛ ۴ دستگاه حفار در مسیر تونل‌سازی/همدلی مدیریت شهری قم برای رفاه شهروندان

شهردار کلانشهر قم گفت: با هدف افزایش سرعت اجرای عملیات حفاری خط دوم مترو قم، تعداد دستگاه‌های حفار TBM از ۲ به ۴ دستگاه افزایش یافته و با ورود تدریجی این تجهیزات، پروژه پس از سال‌ها وقفه وارد فاز اجرایی جدی و پرشتاب خواهد شد.